אוכל, קניות ומה שביניהם – מתכון לגבינת טופו

הפעם החלטתי לכתוב פוסט שונה, אומנם קשור לקניות אך בדרך עקיפה. הפוסט מכיל מתכון לגבינת טופו עם תמונות ומעט מלל.

אני תמיד מחפשת רעיונות חדשים לממרחים טעימים. שילוב של ילד בררן במיוחד ומטבח נטול מוצרי חלב, יוצר אתגר קולינרי יומיומי ואני מוצאת את עצמי עורכת "ניסויים" כל פעם מחדש. הממרח שהכנתי הפעם, מכיל מרכיבים מזינים ולהפתעתי, הבן שלי ממש התלהב וביקש עוד.

ממרח "גבינה" שום ופטרוזיליה

נתחיל מהפטרוזיליה – אני לא שמה הרבה פטרוזיליה כי כשמדובר בילדים, שלי לפחות, יותר מידי ירוק – מרתיע. רבע צרור היה די והותר.

  • לשטוף את הפטרוזילה ולייבש, להכניס לבלנדר את העלים בלבד.

פטרוזיליה

  • נמשיך עם השום –

שימו לב לא להגזים עם שיני השום. ככל שתוסיפו יותר כך הממרח יהיה חריף יותר. כדאי להתחיל מ- 4 שיני שום ובמידת הצורך להוסיף עוד.

שום

  • הוסיפו מיץ מחצי לימון גדול

מתכון לגבינת טופו  - לימון

  • טופו משי רך – למי שלא מכיר, לטופו הזה מרקם רך מאוד המתאים להכנת ממרחים ורטבים. אין לו טעם והוא מקבל את הטעמים שמחברים אליו. לצערי, קשה למצוא אותו בכל רשתות השיווק וכשאני כבר מזהה אותו על המדף אני מצטיידת בכמה יחידות.

טופו

  • וכמובן – טחינה גולמית. ככל שתוסיפו יותר טחינה, כך יהיה הממרח סמיך יותר. כדאי להתחיל מ- 2-3 כפות ובמקרה הצורך, להוסיף.

מתכון לגבינת טופו  - טחינה

  • לא לשכוח להוסיף מלח – בהתאם לטעמכם האישי. הוסיפו כפית מלח והפעילו את הבלנדר עד לקבלת מרקם חלק.

זה הזמן לטעום ולתקן טעמים.

מיקס

טא-דאם! ממרח ירקרק, בטעם שום וטאץ' של פטרוזיליה.

מתכון לגבינת טופו - מוכן

מומלץ לשמור את הממרח בצנצנת זכוכית במקרר ולאכול מהר – לפני שיחסלו לכם! תוספת של פרוסות עגבניה יעשו רק טוב לחיך.

לגיוון: ניתן להשתמש בו גם כרוטב לתפו"א אפויים או כבלילה לפשטידת ירקות.

ואיך כל זה קשור לקניות, אתם בוודאי שואלים. בשביל זה אני כאן! אם לא מצאתם את הטופו החביב שלנו בקרבת מקום, בוודאי תשמחו לגלות שניתן להזמין אותו גם באתר אייהרבממש כאן במחיר של 3.25$.

מתכון לגבינת טופו - מלמעלה

למי שלא מכיר את אתר אייהרב – הכנסו לכאן וקבלו קוד הנחה להזמנה ראשונה.

מתכון לגבינת טופו – התכל'ס:

  • רבע צרור עלי פטרוזיליה
  • 4 שיני שום
  • מיץ מחצי לימון
  • חבילת טופו משי רך
  • 2-3 כפות טחינה גולמית
  • מלח לפי הטעם

בתיאבון!

אשמח לדעת מה דעתכם על המתכון. האם תרצו למצוא כאן מתכונים מעניינים נוספים? כתבו לי כאן 🙂

POINTER

 

Comments

comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *