ארוחה טבעונית מהירה עם מוצרי וגאנץ

שתפו את הפוסט:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

קיבלתי להתנסות 5 מוצרים שונים של חברת וגאנץ, מוצרים טבעוניים המסייעים להכין ארוחה מהירה וטעימה: המבורגר צמחי בטעם אורגינלי, המבורגר צמחי בסגנון מרוקאי, המבורגר צמחי עם ירקות, תחליף ביצה טבעוני ותערובת להכנת חביתה טבעונית.

וגאנץ - חמישה מוצרים

המוצרים מכילים דגנים וקטניות בצורת אבקה, ההכנה היא קלה ומהירה ומהווה פתרון נוח לתקופות בהן אין זמן רב להשקיע בארוחה.

כך למשל, החלטתי להכין קציצות מתערובת ה”המבורגר צמחי עם ירקות”. צריך להוסיף לתערובת כף שמן וכוס מים רותחים. לערבב ולחכות כ- 15 דקות ואז ליצור קציצות קטנות או המבורגרים גדולים ולטגן במחבת (ניתן גם לאפות במשך 15 דקות בתנור או בטוסטר אובן, אבל לא ניסיתי).

וככה זה נראה:

וגאנץ - תערובת המבורגר עם ירקות באבקה

וגאנץ - קציצות במחבת

וגאנץ - ארוחת קציצות 2

וגאנץ - קציצה

מוצר נוסף של וגאנץ שהייתי סקרנית לנסות הוא “תחליף ביצה טבעוני”. על פי ההוראות יש להחליף את הביצים במתכון על פי ההמרה הבאה: על כל ביצה במתכון – כף גדושה של תחליף הביצה ורבע כוס מים.
אמנם לא ציינו על גבי האריזה להשתמש במים רותחים אבל רק כאשר השתמשתי במים רותחים הצלחתי לערבב היטב וללא גושים. ולכן אני ממליצה לערבב בנפרד את הכמות הרצויה ולהשתמש במים רותחים.

הכנתי את פשטידת הברוקולי לפי המתכון הבא (מדובר במתכון בסיסי שמשמש אותי באופן קבוע להכנת פשטידות ואני בדרך כלל מגוונת רק עם הירק) :

כ- 600 גרם ברוקולי מיני (או כל ירק אחר שתעדיפו)
250 מ”ל שמנת צמחית לבישול (אריזה אחת)
1 בצל קצוץ ומוזהב במחבת
5 כפות קמח
2-3 כפות קוואקר
תחליף ביצה טבעוני של וגאנץ בכמות שתחליף 2 ביצים
מעט שמרי בירה (Yeast Flakes)
מלח, פלפל שחור  (לא להגזים עם כמות המלח מכיוון ששמרי הבירה מלוחים בעצמם).

לערבב את כל המצרכים יחד
להעביר לתבנית אפייה משומנת ולאפות בחום של 180 מעלות כשעה (תלוי בתנור שלכם).
שימו לב, כאשר משתמשים בתחליף ביצה, זמן האפיה מתארך.

וככה זה נראה:

וגאנץ - מיני ברוקולי

וגאנץ - פשטידה

וגאנץ הכנת פשטידה

וגאנץ - תחליף ביצה

וגאנץ - שמרי בירה

וגאנץ - פשטידת ברוקולי

וגאנץ - פשטידת ברוקולי 2

נקודה אחת שהפריעה לי במוצרים של וגאנץ היא העובדה שהרכיבים לא מפורטים באופן מלא גם בתערובת ההמבורגר וגם בתחליפי הביצה / חביתה.

בתערובת להכנת המבורגר מציינים ברכיבים “תבלינים” ואני הייתי שמחה לדעת אילו תבלינים יש בפנים. מדוע לא לפרט כפי שנוהגות החברות בחו”ל?
בתחליף הביצים הם מציינים “חלבון צמחי” – מאיזה מקור? האם מדובר בחלבון חיטה או חלבון סויה? יש אנשים שחשוב להם לדעת את המידע הזה.

וגאנץ - תערובת להכנת המבורגר צמחי עם ירקות

וגאנץ - רכיבים תחליף ביצים

מוצרי וגאנץ כבר נמכרים בכל הרשתות הרלוונטיות, בשופרסל- גרין, אורגניק מרקט, עדן טבע, ניצת הדובדבן, אניס, טבע קסטל, חצי חינם, יינות ביתן, ויקטורי (בחנויות שבהן יש פינת “טבע”) וברוב חנויות הטבע.

למי שתהה אין קשר בין חברת וגאנץ הישראלית לחברת Veganz הגרמנית. בכל מקרה, אני חושבת שמדובר בצעד מבורך – לשווק בארצנו מוצרים טבעוניים, לאפשר בחירה ממגוון של מוצרים ולתת גם אלטרנטיבות מהירות להכנת ארוחה טעימה.

שיהיה בתיאבון!

וגאנץ - קולאזandroid-icon-48x48

שתפו את הפוסט:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.