אני כל הזמן מחפשת רעיונות חדשים לארוחות קלילות ומהירות, תמיד חושבת איך אוכל לגוון את הארוחה. אז חשבתי לשתף אתכם ברעיון נחמד ולא מסובך לארוחה שנראית מעניינת בצלחת, שונה וכמובן טעימה!
ארוחת סנדויצ'ונים משביעה במיוחד שהכנתי באחד מערבי השבוע והילדים התלהבו מאוד, גם מהטעם וגם מצורת ההגשה השונה של הארוחה.
לצורך הכנת ארוחת הסנדויצ'ונים תצטרכו להצטייד בקרקרים איכותיים, כדאי שיהיו קרקרים המכילים גם רכיבים תזונתיים התורמים לגופנו.
אני השתמשתי בקרקרים של חברת "לב הטבע" שאני אוהבת מאוד, הם קראנצ'יים וטעימים במיוחד, מיוצרים בעבודת יד, אינם מכילים חומרים משמרים, ללא תוספת סוכר וחלקם אף נטולי גלוטן (פחות מ- 20PPM גלוטן). הכנתי את ארוחת הסנדויצ'ונים עם שלושה סוגי קרקרים שברשותי: אורז, תירס וכוסמין.
הנה לפניכם המתכון שלפיו הכנתי את הסנדויצ'ונים – תוכלו לגוון ולהוסיף "הפתעות" בהתאם לטעמכם או לטעמם של הילדים (אוסיף רעיונות לגיוון מתחת למתכון).
המתכון ל ארוחת סנדויצ'ונים :
המצרכים:
חבילת קרקרים איכותיים של "לב הטבע" (או כל קרקרים איכותי אחר שברשותכם).
1 חבילת טחון מן הצומח של חברת "טבעול".
1 בצל קצוץ
3 כפות רוטב סויה
3 כפות קמח חומוס
3 כפות קמח עדשים כתומות
1 גזר – מגורר בפומפיה
מעט מים
תבלין לקציצות
מלח, פלפל שחור
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- במחבת, להזהיב את הבצל הקצוץ.
- להוסיף לבצל את חבילת הטחון מהצומח ולערבב.
- להוסיף למחבת רוטב סויה ותבלינים.
- כשהתערובת מוכנה והטחון בצבע שחום, להעבירה לקערה גדולה ולהוסיף את הגזר המגורר.
- להכין בְּלִילָה סמיכה מקמח חומוס, קמח עדשים, מים ותבלינים.
- להניח על קרקר אחד מעט מתערובת הטחון ולכסות בקרקר שני ואז לטבול את הסנדויץ' שנוצר בבלילת הקמחים.
- לטגן משני הצדדים עד להזהבה.
- להגיש עם צלחת ירקות חתוכים או סלט ירקות קצוצים.
*אפשרויות לגיוון: להוסיף לתערובת גרעיני תירס / פטרוזיליה קצוצה / פירה מבטטה מבושלת / פטריות מוקפצות.
אני שמחה על כל רעיון חדש לגיוון ארוחות הערב ומקווה שסייעתי לכם בהוספת רעיון לבנק הרעיונות שלכם. אשמח לדעת אם הכנתם את הארוחה הזו ובכל מקרה, שיהיה בתיאבון!