על מסעדת טנדורי והגברת רינה פושקרנה (אשר הקימה את הרשת) שמעתי לפני שנים רבות אך עד לאחרונה, טרם הזדמן לי לבקר במסעדה ולטעום מהמנות.
אני מכירה מספר מאכלים הודיים ולמרות שאינני חובבת אוכל חריף, אני מאוד אוהבת את התיבול ההודי, הטעמים העשירים והצבעוניות השמחה.
כששמעתי שבמסעדת טנדורי ישנו מבחר מכובד של מנות טבעוניות, הסתקרנתי לטעום ולהכיר אותן. ברשותכם, אתחיל בעיקר – המנות שאהבתי ובהמשך אתאר את ההגשה והאוירה במקום.
בין המנות הראשונות שטעמתי ואהבתי: מבחר ירקות מצופים קמח חומוס מתובל, הם מטוגנים ופריכים ומגיעים עם כמה רטבים ומטבלים. כמו כן, נהניתי לאכול את ה"פאפאד" – זהו קרקר קריספי במיוחד העשוי מבצק עדשים (טעים מאוד!).
על הלחם ההודי, הלא הוא ה"נאן" לא כדאי לוותר, ישנם בתפריט כמה סוגי נאן אך השניים המיוחדים ביותר בעיני הם: הנאן ממולא בירקות – כאשר קורעים את הלחם מגלים בתוכו את תערובת הירקות החמימה והמתובלת בפיקנטיות. הנאן השני שאהבתי מאוד הוא ה"קשמירי קולצ'ה" – לחם מבצק תופח ממולא תערובת פירות יבשים ואגוזים – לא יכולתי להפסיק לאכול ממנו.
אופן הגשת המנות במסעדת טנדורי מוסיף לאוירה המיוחדת של המקום: המנות העיקריות מגיעות בקעריות מתכת היושבות על מעמד חימום בעזרת נר כדי שהאוכל יישאר חם משך כל הארוחה. כלי האוכל משדרים את הפשטות ההודית האותנטית והלא-מתחכמת ואילו מסעדת טנדורי עצמה מעוצבת ביוקרתיות הראויה למסעדת שף.
מבין מבחר המנות העיקריות שטעמתי אהבתי במיוחד את המנות הבאות:
"דאל מקהני" – תבשיל עדשים שחורות בעל טעם עמוק ועשיר ותיבול עדין הכולל שום, בצל וג'ינגר.
"פלאק מאקי" – תבשיל קטיפתי המכיל תרד ותירס בתיבול עדין (אני לא חובבת תרד בדרך כלל אך היה לו טעם משובח).
"אלו גובי מסאלה" – פרחי כרובית וקוביות תפו"א מוקפצים בתבלינים וזרעי כמון (מנה חריפה ומעקצצת).
"מיקס ירקות קארי" – תערובת ירקות טריים המבושלים ברוטב קארי ארומטי.
אל המנות העיקריות התלווה אורז בסמטי העשוי "אחד אחד" שנקרא "נברטאן פילאף" – זהו אורז מעורב עם ירקות, זעפרן והל – נהניתי לשלב את האורז עם כל אחת מהמנות העיקריות שהוגשו.


במהלך הערב ראיתי את הגברת רינה פושקרנה עוברת בין הסועדים, מסייעת להם בבחירת המנות, מבררת האם הם מרוצים ולעיתים אף עוזרת בהגשה לשולחן. אין ספק שהמצאותה במסעדה, הלבביות והחמימות שהיא מקרינה מוסיפים לאוירה הנעימה במקום.
אז אם חשקה נפשכם בבילוי שמשלב אלגנטיות עם אוירה חמימה ולבבית בסגנון של "לפתוח שולחן" – כפי שרוב הישראלים אוהבים, אתם חייבים לנסות את מסעדת טנדורי – מחכה לכם שם חגיגת טעמים, ריחות וצבעים כפי שהודו יודעת לספק.
להזמנת מקום: מסעדת טנדורי, רח' משכית 32, א.ת. הרצליה פיתוח, טל. 09-9546702 – לאתר המסעדה.