יש מישהו שלא אוהב לזניה טבעונית ? אם כן, זה בוודאי בגלל שלא טעם את זו שאני מכינה. מאז ומתמיד אהבתי את חג השבועות, את המאכלים הקלילים, הסלטים, המאפים והפסטות – כי פסטה זו אהבה! אמנם קצת מייסרת אבל עדיין אהבה 😉 .
אני טבעונית כבר יותר משלוש שנים ולשמחתי למדתי להכין את המאכלים האהובים עליי בגרסה טבעונית טעימה לא פחות. אני אוהבת מתכונים מהירים וקלילים, כאלה שמקצרים תהליכים ומביאים לתוצאה טעימה ומרשימה.
הפעם אני שמחה לשתף אתכם במתכון ל- לזניה טבעונית, עשירה, מרשימה והכי חשוב קלה להכנה כפי שאני אוהבת! היא יצאה כלכך טעימה שחוסלה לגמרי באותו היום שהכנתי אותה 🙂
תוכלו לשמור את הלינק לפוסט, לשתף אותו בוואטסאפ או בפייסבוק באמצעות הלחצנים המתאימים בראש הפוסט או בתחתיתו.

לזניה טבעונית – המצרכים:
- דפי לזניה
- בצל קצוץ
- סלסלת פטריות שמפיניון
- חבילת טופו (לפורר)
- צנצנת רוטב עגבניות קלאסי (אני השתמשתי בזו של ברילה)
- סויה לבישול ואפיה של אלפרו
- חצי כוס משקה סויה
- שתי שיני שום כתושות
- עלי קייל קצוצים (אופציונלי)
- פפריקה מעושנת (לינק לרכישה)
- מלח
- אורגנו
- עגבניות שרי פרוסות לקישוט.

אופן ההכנה:
- במחבת גדולה מזהיבים את הבצל הקצוץ עם מעט שמן
- פורסים את הפטריות, מוסיפים למחבת ומערבבים עד להשחמה קלה.
- מתבלים בפפריקה מעושנת
- מוסיפים רוטב עגבניות ומערבבים היטב
- כותשים את שיני השום ומוסיפים למחבת
- מכניסים למחבת את הטופו המפורר
- מוסיפים אריזה אחת סויה לבישול ואפיה של אלפרו וחצי כוס משקה סויה
- מערבבים היטב ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך.
- מתבלים במלח לפי הטעם (אני משתמשת במלח הימאליה ורוד).
- משמנים תבנית אפיה ומסדרים שכבות: עלי לזניה, רוטב עגבניות, עלי קייל קצוצים (ניתן להחליף בבזיליקום) ואז שוב שכבת עלי לזניה, רוטב וכו'.
- לסיום מקשטים בעגבניות שרי פרוסות ואורגנו.
- מכניסים לתנור לחצי שעה בחום של 180 מעלות.



תמיד כיף לראות את תהליך ההכנה בוידאו אז צילמתי וערכתי סרטון קצר – תוכלו לצפות בו באינסטגרם שלי בלינק הזה.
שיהיה בתיאבון וחג שבועות שמח!
רויטל

גילוי נאות: מתכון בשת"פ עם חברת אלפרו ישראל.
נראה נפחא הולכת לנסות. תודה על השיתוף