לאחר שהתנסיתי בגבינה טבעונית חדשה שהושקה לאחרונה, אני משתפת אתכם במתכון קליל להכנת מאפה פסטה וגבינת משומשו.
אני אוהבת מתכונים קלילים, מהירי הכנה וכמובן טעימים ותמיד שמחה לגלות מוצרים חדשים בשוק שיספקו מענה לטבעונים שבינינו או לרגישים ללקטוז.
אז הנה הוא לפניכם, מתכון עם מעט מרכיבים, מעט עבודה והרבה טעם!
המרכיבים:
-
- 1 בצל חתוך לרצועות ומוזהב קלות במחבת
- 1 חבילת פטריות שמפיניון טריות, חתוכות וצרובות במחבת
- 1 חבילת פסטה (כל סוג שאוהבים) אני בחרתי בספגטי
- 1 חבילה גבינה משומשו מגורדת לפיצה ואפיה
- 3 כפות קמח עדשים כתומות (מחליף את הביצים במתכון)
- מלח, פלפל שחור ותבלין עשבי תיבול (לפי הטעם).
אופן ההכנה:
-
-
- לבשל את הפסטה לפי ההוראות.
- להכין בלילה מקמח העדשים ומים (לערבב היטב עד ליצירת מרקם כשל בלילת פנקייק, שימו לב שלא יהיו גושים).
- ערבבו היטב את הפסטה עם בלילת הקמח והוסיפו תבלינים.
- שפכו מחצית מכמות הפסטה לתוך תבנית משומנת היטב.
- פזרו מעל הפסטה את הבצל המטוגן, הפטריות ומחצית מכמות הגבינה המגורדת.
- הוסיפו מלמעלה את המחצית השניה של הפסטה ואת יתרת הגבינה המגורדת.
- הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות למשך כ- 30 דקות.
-
כדאי ואפילו מומלץ לצרף אל המאפה סלט ירקות מרענן.
ניתן לגוון את המאפה עם רוטב עגבניות ואז תקבלו מאפה פסטה בטעם פיצה.
שימו לב, לפני שאוכלים אל תשכחו לצלם בסלולרי ולהעלות לאינסטגרם, לסטורי או לגלריה – מוזמנים לעקוב אחרי בלינק הזה 😉
בתיאבון!!
נראה מעולה אהובה!!! הגבינה שלהם מצוינת והמתכון בהחלט קליל ומהיר:) בהחלט אשמור ואכין בהמשך. מתה על הגבינה הצהובה שלהם לטוסטים !