משקאות אורז ומתכון לפנקייק טבעוני

שתפו את הפוסט:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

קיבלתי להתנסות ארבעה משקאות אורז המתאימים לטבעונים, לרגישים ללקטוז ולכל מי שלא רוצה להשתמש במוצרי חלב בתפריט היומי או במתכון ספציפי: משקה אורז רגיל, משקה אורז וניל, משקה שקדים ומשקה שיבולת שועל.

מאחר ואנחנו לא צורכים מוצרי חלב בבית, אני תמיד שמחה לגלות חלופות מעניינות, מהירות וקלות להשגה.

ידוע לי שהמשקאות הללו מכילים גם שמן ומלח ולכן אינם מהווים את החלופה הבריאה ביותר שיש וכמובן שכאשר מכינים באופן עצמאי את המשקה – הוא בריא יותר, טרי יותר ואינו מכיל תוספים. החיסרון הוא שנדרשים זמן והיערכות מקדימה לצורך ההכנתם, אז למי שזה מתאים ונוח, כמובן שמומלץ להכין משקה באופן עצמאי. בכל אופן, אני כאן כדי לנסות את משקאות ה אורז ולעדכן.

 

משקאות אורז

טעמתי את ארבעת המשקאות עם הקפה ובלעדיו וההתרשמות שלי היא זו:

  • למשקה אורז וניל – טעם עדין מאוד של וניל, לא מתוק מידי, משתלב מצוין עם הקפה. הקטנה שלי לא אהבה (היא אוהבת משקה סויה וניל שכנראה מתוק יותר ממשקה האורז).
  • למשקה שקדים – טעם עדין ביותר, כמעט ולא מורגש טעם השקדים, לדעתי, לא משתלב היטב עם הקפה.
  • משקה שיבולת שועל – הפתיע בגדול! טעים מאוד בקפה והקטנה שלי (4) אהבה את קורנפלקס עמו.
  • משקה אורז רגיל – פחות מוצלח מבין הארבעה. אמנם הטעם עדין מאוד אך הרגשתי את נוכחות השמן באופן שהפריע לי (למרות שניערתי את המשקה טרם מזיגתו).

משקאות אורז - קפה

שימו לב ששלושת המשקאות נטולי גלוטן, פרט למשקה שיבולת שועל. כמו כן, חשוב לנער היטב את הבקבוק לפני השימוש אחרת סביר שתמצאו חלקיקים לבנים צפים בכוס.

משקה שיבולת שועל

מתוך ארבעת משקאות אורז הללו, החלטתי לנסות להכין פנקייק טבעוני עם משקה השיבולת שועל ולשמחתי התוצאה היתה נפלאה. הנה לפניכם המתכון שלפיו הכנתי (קלי קלות!) מלווה בתמונות לעורר את התיאבון.

מתכון לפנקייק טבעוני:

המצרכים:

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפיה

1 כף סוכר

1 כף שמן קוקוס

1 כפית תמצית וניל אמיתית

1.5 כוסות משקה שיבולת שועל

חופן או שניים של תותי עץ לבנים מיובשים וגוג’י בריס (לא חובה).

להגשה: סירופ מייפל אמיתי

פנקייק טבעוני שמן קוקוס

פנקייק טבעוני הכנה 3

פנקייק טבעוני תמצית וניל

פנקייק טבעוני הכנה 1

 

אופן ההכנה:

  1. להשרות את הגוג’י בריס בכוס עם מים רותחים לכ- 3 דקות עד להתרככות.
  2. להוסיף את כל המצרכים לקערת ערבול (פרט לתותי העץ והגוג’י בריס) ולערבב היטב עד שתיווצר תערובת אחידה ללא גושים.
  3. למזוג מן הבלילה למחבת חמה משומנת מעט.
  4. כאשר נוצרות בועיות אויר, יש להפוך את הפנקייק.
  5. את תותי העץ והגוג’י בריס הוספתי ישירות למחבת על גבי הבלילה של כמה מהפנקייקים, מכיוון שלא כולם אוהבים את הטעם.

פנקייק טבעוני הכנה 2

לאחר שהתקבלה ערימה מכובדת של פנקייקים, הוסיפו מעליה סירופ מייפל ושיהיה בתיאבון!

פנקייק טבעוני עם משקה שיבולת שועל - משקאות אורז
android-icon-48x48

שתפו את הפוסט:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.