קבלו אותה: עוגת שוקולד טבעונית מהירה והכי קלה שאני מכירה – כשמתחשק משהו מתוק וטעים או שצריך לתקתק עוגה לאורחים ואפילו ליום הולדת.
אמנם שופיפאל אינו בלוג אוכל אך זהו בלוג עם אג'נדה טבעונית וכשאני מאלתרת מתכון שמצליח לי שוב ושוב אני שמחה לשתף אותו כאן בבלוג.
כפי שציינתי במתכונים שפרסמתי בעבר: אני אוהבת מתכונים מהירים, קלים ואם אמצא קיצור דרך – אבחר בו. גם הפעם מדובר במתכון שכל אחד ואחת יכולים להכין, רק מערבבים את המרכיבים ומכניסים לתנור.
רשימת מרכיבים
- 3 כוסות קמח תופח
- 1 וחצי כוסות סוכר
- חצי כוס אבקת קקאו
- חצי כוס חלב קוקוס (אריזת קרטון של Aroy D)
- כוס מים
- 2 כפיות תמצית וניל אמיתית (לרכישה מאייהרב)
- 2 כפות חומץ
- חצי כוס שמן
- קורט מלח
- חופן (כשליש כוס) שוקולד צ'יפס מריר (עדיפות ל 66% מוצקי קקאו)
לציפוי העוגה
- חצי כוס חלב קוקוס
- 2 חופנים של שוקולד צ'יפס מריר
עוגת שוקולד טבעונית -אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מערבבים את המרכיבים היבשים: הקמח, הסוכר, הקקאו והמלח.
- מוסיפים חלב קוקוס, מים, שמן, תמצית וניל וחומץ ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
- אל הבלילה מוסיפים חופן שוקולד צ'יפס ומערבבים פנימה.
- יוצקים לתבנית אפייה משומנת ואופים בחום של 180 מעלות כ- 45 דקות.
- לציפוי: מחממים את חלב הקוקוס (כדקה במיקרו או על הכיריים), מוסיפים פנימה שוקולד צ'יפס ומערבבים היטב עד שמתקבל ציפוי שוקולדי אחיד וסמיך.
העוגות שאני אופה תמיד מתבקעות בתנור ונוצר שבר סורי-אפריקאי. קראתי שזה קשור למידת החום אך כל ניסיונותיי לשנות את המצב לא הועילו.
לכן החלטתי לאמץ את הציפוי השוקולדי המלטף הזה, שמחלחל פנימה בין הבקעים, מרטיב ומעשיר את העוגה.
כשאני מכינה את העוגה אני נזכרת איך בתור ילדה חיכיתי ללקק מהקערה את ציפוי העוגה שנותר. אחי ואני היינו מתחרים על השאריות ומלקקים אצבעות בהנאה.
שתפו את המתכון לחברים בוואטסאפ או בפייסבוק (ישנם לחצנים בראש הפוסט ובסופו) כדי שגם להם יהיה יום מתוק.
ספרו לי בתגובות אם הכנתם את העוגה ואיך היתה התוצאה.
בתיאבון!
הי, איזה גודל של קרטון חלב קוקוס? תודה
צריך חצי כוס של חלב קוקוס אז גם האריזה הקטנה תספיק לך.
הי, איזה גודל של קרטון חלב קוקוס? תודה