אני כלכך אוהבת לגלות תערובות תיבול מיוחדות שמשדרגות לי את האוכל בממש מעט מאמץ. לרוב אני ממליצה על התבלינים של חברת Simply Organic שאני מזמינה מהאתרים אייהרב או מויטהקוסט.
מאחר וגיליתי תערובות תיבול מעניינות של חברת "מלח הארץ" (תוצרת ישראל), החלטתי לעדכן אתכם בהתנסות איתן.
תערובות תיבול מלח הארץ
מדובר בסדרה של תערובות בסגנונות שונים. אני רכשתי שני סוגים מתוך השלושה שראיתי באחת מרשתות המרקט: איטלקי ועשבי תיבול (תמצאו בסדרה גם תערובת תיבול גריל). מדובר באריזת מטחנה המכילה 250 גרם (כמות מכובדת בהחלט) והמחיר ליחידה- 15.90 ש"ח.
תערובת עשבי התיבול מכילה בנוסף למלח הגס עשבי תיבול שונים שיתאימו לתיבול סלטים, מאפים, תפוחי אדמה ואורז.
הנה לפניכם רשימת הרכיבים. שימו לב שהמלח הגס ממוקם ראשון ברשימה ואכן יש הרבה ממנו במטחנה.
תערובת תיבול בסגנון איטלקי – תתאים לתיבול מאכלים איטלקיים למיניהם (פסטה, פיצה, תפו"א, מאפים ועוד) וגם כאן המלח הגס ממוקם ראשון ברשימת הרכיבים אז שימו לב לא להוסיף למתכון מלח בנפרד.
החלטתי לנסות תחילה את תערובת התיבול האיטלקי ולהכין בולונז טבעוני (המתכון בהמשך).
אני חייבת לציין שהמטחנה של תערובות התיבול איכותית ונוחה לשימוש. שמחתי מאוד לגלות שניתן לפתוח את האריזה ולמלא אותה מחדש בתערובת לבחירתכם. כלומר, המטחנה תשמש אותנו גם לאחר שנסיים את כל התכולה.
אז הכנתי בולונז טבעוני לארוחת הצהריים ובדרך כלל אני מתבלת אותו בתערובת ה- ADOBO של Simply Organic שאני מאוד אוהבת.
הפעם השתמשתי בתערובת התיבול האיטלקי של "מלח הארץ" וכמובן שלא הוספתי מלח מעבר לזה המצוי בתיבול מכיוון שיש בה די והותר.
המתכון לבולונז טבעוני:
1 חבילת "טחון מן הצומח" של טבעול
3 עגבניות מגוררות (או קופסת עגבניות חתוכות דק של MUTTI)
1 רסק עגבניות קטן (100 גרם)
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום כתושה (לא חובה אבל מוסיף)
חצי כוס מים רותחים
מעט שמן זית
תערובת תיבול איטלקי של "מלח הארץ" (או כל תערובת שאתם אוהבים)
אופן ההכנה:
- להוציא מהמקפיא את חבילת "טחון מן הצומח" של טבעול להפשרה.
- במחבת או בסיר נמוך – להזהיב את הבצל הקצוץ עם מעט שמן זית.
- להוסיף את רסק העגבניות והעגבניות המגוררות ולערבב לתערובת אחידה.
- להוסיף חצי כוס מים רותחים ולהביא לרתיחה.
- להנמיך את הלהבה ולתבל את רוטב העגבניות לפי הטעם (אני אוהבת שהתיבול מורגש).
- להוסיף את ה"טחון מן הצומח" ולערבב עד שייטמע ברוטב, לכסות במכסה ולבשל 15-20 דקות.
- לטעום ולתקן תיבול.
ניתן לאכול על פסטה, אורז או פירה.
בתיאבון!