חודש אוגוסט, חופשת הקיץ, קייטנת אמא-אבא-סבתא-סבא, נשמע מוכר?! החיפוש אחר רעיונות לפעילויות עם הילדים בעיצומו ואם בהמלצות עסקינן אז יש לי בשבילכם המלצה: פעילות מתוקה עם הילדים המשלבת בתוכה גם מוצרים חדשים שניסיתי.
בוודאי נתקלתם בבלוג הנפלא של רות אופק "שמח במטבח", אני מודה שאני עוקבת אחרי פרסומיה באדיקות וכבר מזמן רציתי לנסות להכין כמה מהמתכונים שפירסמה.
אם אתם עוקבים אחרי הפרסומים שלי, אתם כבר בוודאי יודעים שאנו לא אוכלים מוצרי חלב בבית ולכן אני תמיד מחפשת חלופות למרכיבים החלביים במתכונים וכשגיליתי שחברת שטראוס השיקה מקופלת פרווה משוקולד מריר, ידעתי שהדבר הראשון שאעשה הוא להכין את המתכון ל של רות אופק וחופשת הקיץ זו הזדמנות מצויינת לערוך פעילות מתוקה עם הילדים.
מיותר לציין שהילדים התלהבו מאוד מהרעיון, לשקשק בכוס את כל המרכיבים ולפורר פנימה מקופלת (וכמובן ללקק את האצבעות המלאות בשוקולד לסיום – זו הקדמה נהדרת לתוצר המוגמר 😉 )
השינויים שערכתי במתכון, במקום המרכיבים החלביים הם: שמן קוקוס במקום חמאה, חלב סויה במקום יוגורט וכמובן מקופלת פרווה.
מרכיב נוסף שהחלטתי להוסיף למתכון הוא שבבי קוקוס אורגניים (לא ממותקים) שהזמנתי מאתר IHerb. מדובר בשבבי קוקוס גדולים, דקים ולא מאוד יבשים (מתאים במיוחד לאוהבי קוקוס מושבעים). לדעתי, שבבי הקוקוס השתלבו מצוין עם המתכון הנפלא הזה. מוצר נוסף מאתר אייהרב ששימש אותי במתכון הזה הוא תמצית הוניל האורגנית הזו (שאני מאוד אוהבת ומזמינה באופן קבוע).
אכן, זו העוגה המהירה שהכנתי אי פעם! מתכון שמתאים בהחלט להכנה עם ילדים (או מבוגרים) המתקשים בדחיית סיפוקים. תוך דקות ספורות העוגה מוכנה ואפשר לזלול אותה בהנאה 🙂
הצעה לפעילות המשך: לזלול ביחד עם הילדים את העוגה, כך תחלקו גם בהנאה וגם בקלוריות. ראו הוזהרתם, העוגה ממש טעימה!
את המתכון המלא תמצאו בבלוג "שמח במטבח" של רות אופק , אני ממליצה לדפדף בין הפוסטים ולהנות משלל המתכונים והתמונות.
המשך אוגוסט קריר ונעים לכולנו!